TARGOVISHTE.BG НАЧАЛО | КОНТАКТ | ФОРУМ | КАРТИ |

ЛОКАЛНО ТЪРСЕНЕ
T A R G O V I S H T E * * * M U N I C I P A L I T Y


ISO 9001:2008


ISO 14001:2004


С лице към хората
Вторник, 26 май 2015 /
Добре дошли в официалния сайт на Община Търговище !!!
0601 68 650 - "Горещ телефон", на който гражданите могат да се обаждат с въпроси, предложения, жалби, проблеми по специфични теми, сигнали за нарушения/8.00-12.00 часа и 13.00 – 17.00 ч. в работен ден/

0882 100 612 – „Горещ телефон” за подаване на сигнали по чистотата
0601 68 725 - Телефон за корупционни сигнали
0601 6 35 85 - Дежурен в Общинския съвет за сигурност /денонощно/.
http://targovishte.ipgvr.eu/ - сайт за подаване на предложения за включване в интегрирания план за възстановяване и развитие, който се изработва по проект на ОП „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

Национална програма за енергийна ефективност на много фамилни жилищни сгради


Форум „Модерна и устойчива инфраструктура в Търговище”


 
НОВИНИ

На 27 май 2015 г.: Пролетен сити тур в Търговище


Община Търговище и Туристическият информационен център организират пролетен сити тур “Търговище – непозната, но привлекателна туристическа дестинация”. Той ще се състои на 27.05.2015 г. , от 9 часа в ТИЦ.

Целта е да бъдат представени културно-историческото наследство, природните забележителности, възможностите, които съществуват за туристите в нашия край.


Програмата на тура е приложена - тук


2015-05-25
На 27 май 2015 г: Пролетен сити тур в Търговище
2015-05-24
Честит 24 май, уважаеми съграждани!
2015-05-24
В навечерието на 24 май в Търговище бяха наградени близо 40 ученици, учители и хора на изкуството
2015-05-24
Честит и светът 24 май в Търговище!
2015-05-21
Девети празници на женските и девически хорове "Проф. Лилия Гюлева"
ПРЕДСТОЯЩО
АКТУАЛНО

 

Списък  на спечелилите жребия за предметните награди на коректните платци на местни данъци и такси  - изтегли

 
 
 

 
 
Асоциацията на българските акушер-гинеколози предлага извършването на промоционална диагностична дейност по програмите "Женско здраве - профилактика на остеопорозата и щитовидната жлеза"  и  "Здраве за всички - профилактика и ехографска диагностика на коремни органи". На място е възможно извършването на лекарски консултации и скринингови изследвания за остеопороза с ехографски, напълно безвреден апарат, за профилактика на рак на гърдата на рискови групи с компютър - ехограф. Образната диагностика на щитовидната жлеза също се извършва с ехограф, напълно безвреден.
Изследванията са срещу заплащане.
Координатор на програмата "Женско здраве" е д-р Л. Дамянов, председател на АБАГ.
За повече информация и записвания - ст. 89 в Община Търговище, до 28 май 2015 г.
 

    ДАМИ И ГОСПОДА,

 

 

            За  поредна година Община Търговище подкрепя инициативата на  bTV Media Group, която през тази 2015 г. прераства в петдневни акции под наслова: „Да изчистим България заедно”. Графикът е следният:

  1. 10 МАЙ – ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАДСКИ ЗОНИ;
  2. 17 МАЙ – ПОЧИСТВАНЕ НА ЗОНИ ЗА ОТДИХ И СПОРТ;
  3. 31 МАЙ – ПОЧИСТВАНЕ НА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ;
  4. 07 ЮНИ – ПОЧИСТВАНЕ НА ПРИРОДНИ ПАРКОВЕ И ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ;
  5. 27 ЮНИ – ПОЧИСТВАНЕ НА ВОДОЕМИ И РЕКИ.

 

На 10 май 2015 година, когато е Европейският ден за почистване, обект на акцията са  улици, квартали, междублокови пространства, райони около пенсионерски клубове, училища, детски градини и вилни зони в града.

На 17 май 2015 година е ред на крайградските зони за отдих и спорт – спортни площадки, алеи и  паркове за отдих  „Борово око”, „Роден кът”, „Юкя” и „Боровец”, екопътеки, стадиони и вилни зони.

На 31 май 2015 година, ден преди Деня на детето, ще бъдат почиствани детските площадки в районите на междублокови пространства в  кварталите и града, детски площадки в района на парковете „Борово око”, „Роден кът”, „Юкя” и „Боровец” и в ЦДГ.

       На 7 юни 2015 г. – почистване на природни паркове и защитени територии – с обекти за почистване Божур поляна с.Вардун-с.Стража; Игликина поляна – местност „Кайрака”, с участници Държавно лесничейство, държавни администрации, НПО, фирми - съгласувано и под ръководството на Държавно лесничейство гр. Търговище.

     На 27 юни 2015 г. – почистване на водоеми, реки и дерета и прилежащи територии по населените места, като в него се включат кметства, държавни администрации, НПО и фирми.

Предвидени са инициативи за хигиенизиране по райони, които ще обхванат  различни слоеве от населението на град Търговище. 

В тази връзка се обръщаме за съдействие и помощ  от ваша страна.

Ако вие и вашите съседи имате желание, включете се според възможностите си в кампанията „Да изчистим България заедно”!

       Всеки един от нас може да даде своя принос да направим града и мястото, където живеем, още по-приветливо и уютно!

      За извозване на отпадъка, на разположение е телефонът на общинска фирма „БКС – Търговище”: 0601/ 6 22 69. Чувалите трябва да са оставени до контейнерите за битови отпадъци.

 

За повече информация  и заявки за участие в националната кампания „Да изчистим България заедно!” и получаване на чували и ръкавици се обадете на посочените телефони :  0601 6 86 58;  0601 6 86 86; 0601 6 86 91;   0882 100 612  в Община Търговище.

 График за почистване  - изтегли 


 

Община Търговище има сключен договор с „Елтехресурс” АД за организиране, изграждане и прилагане на система за събиране, транспортиране, временно съхраняване, предварително третиране и предаване за оползотворяване и/или обезвреждане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Мобилни екипи на фирмата подизпълнител „Сплавкомерс” АД започват събиране на заявки от гражданите за непотребна и ненужна електрическа и електронна техника и уреди.

 

 

Записване на телефони: 0800 14 100, 0887 77 19 73 и e-mail: order@makmetal.eu

 

Автомобил на фирмата ще минава по адреси да събира заявеното непотребно оборудване на 21 число от всеки месец.

Услугата е безплатна.

 

Прилагане на график за разделно събиране на електрическо и електронно оборудване

 


Община Търговище има  сключен   договор и  с фирма „Марекс” ООД за безвъзмездно предаване на разделно събирани отпадъци от домакинствата, в т.ч. опасни и едрогабаритни. Това е във връзка с изискванията на чл.19, ал.3, т.11 от Закона за управление на отпадъците.

Площадката, на която ще приемат опасни и едрогабаритни отпадъци от гражданите, се намира в промишлената зона на град Търговище, ул. „Железничарска”, срещу фирма „Гласко”.

Ето списък на отпадъците.

 


 

Строителните отпадъци, образувани от ремонтна дейност от домакинствата в община Търговище до 1 куб.м., се извозват по график. За тях не се заплаща такса от гражданите, само ако са в рамките до 1 куб.м.

Заявките се подават до общинска администрация- Търговище, която изготвя график за тяхното събиране по адреси.

Заявките се събират през цялата седмица, като през последния работен ден се извършва и самото прибиране на отпадъците от фирмата, ангажирана с извозването.

Заявки се приемат на тел. 0601/ 68 686; 68 658, като е необходимо предоставяне на точен адрес , име и фамилия, както и тел.за връзка със заявителя.


 

ЗА МАЛКИТЕ АКТЬОРИ:

Община Търговище и  

Драматичен театър – Търговище

организират

шоу-кастинг 

ЗВЕЗДИТЕ НА ВЪЛШЕБНАТА ЗАВЕСА

за най-добър костюм и най-добро артистично представяне на приказен герой

Конкурсът  ще бъде  проведен  в рамките на 16-тия  международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса” на 7 май 2015г. от 18:30 ч. в Драматичния театър.

От кандидатите се очаква:

- да са на възраст от 5 до 10 години;

- да представят своя любим приказен герой чрез костюм, слово и жест;

- да се регистрират за участие до 24 април 2015 г. в билетния център на театъра от представител на учебното заведение, в което учат.

Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

- от 5 до 7 навършени години;

- от 8 до 10 навършени години.

Ще бъдат раздадени по 3 награди: за най-добър костюм и за най-добро артистично представяне, като на първенците ще се присъди и званието „Звезда на Вълшебната завеса” За повече информация – тел. 6-33-77, 6-25-28

 


З
А МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ:

В дните на международния  фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса" и тази година Драматичен театър – Търговище организира конкурс за рисунка на тема: “Аз и театъра”.

В конкурса могат да участват млади художници до 15-годишна възраст. Творбите ще бъдат  приемани  до 24 април 2015 г. на касата на Драматичния театър, след което ще бъдат изложени във фоайетата на театъра.

Компетентно жури ще оценява рисунките и най-добрите ще получат награди, а една от тях ще краси плаката на международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса - 2016".

Конкурсът ще бъде отчетен в дните на фестивалната седмица от 4 до 9 май 2015 г. . Желаем на всички успех!                                                  За справки тел: 0601/ 6-25-28

 


 
   Във връзка с предстоящите през есента местни избори в разпоредбата на чл. 396 от Изборния кодекс е регламентирано, че право да избират общински съветници и кметове имат български граждани, които са навършили 18 г. към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място.

   Съгласно Параграф 1, т.4 от Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс „живял най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място” по смисъла на чл. 396,  е:

а) български гражданин, който има адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес на територията на съответната община или кметство;

      б) български гражданин, който има постоянен и настоящ адрес в различни общини или кметства на територията на Република България;

      в) всеки гражданин на държава – членка на Европейския съюз, който има адрес на пребиваване на територията на съответната община или кметство.

   Предвид цитираните разпоредби, лицата с настоящ адрес в чужбина са извън категорията лица по Параграф 1, т.4 от Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс.


             Община Търговище уведомява заинтересованите граждани, че кметът д-р Красимир Мирев е утвърдил заповед, оперативен план и работна група за подготовка и участие на Общината в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Всички заинтересовани граждани могат да получат консултация по изискванията на програмата.

Консултирането ще извършват специалисти от общината всеки понеделник, сряда и петък от 09.00 часа в Приемната на кмета, която се намира в Центъра за административно обслужване.

 


 

Комисията за разглеждане и одобряване на исканията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Търговище съобщава:

 На основание чл.8 от Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Търговище се обявява прием на заявления. Документите ще бъдат приемани от 01.03.2015 г. до 31.03.2015 г. в деловодството на Общината. Заявленията са по образец - видно от приложенията на Правилника.

26.02.2015 г.

 

 

 

План на благоустрояването на кв. 192 в Търговище - изтегли

Детска площадка1 в кв. 192 в Търговище - изтегли

Детска площадка2 в кв. 192 в Търговище - изтегли

 


 

 

 По схема BG161PO001/1.4-09/2012  "Зелена и достъпна градска среда" на ОПРР:

 

 
 Проект за организацията на строителството на площад "Свобода" и пешеходен достъп до сградите:  изтегли 
 

 Проект за реконструкция на централния площад "Свобода" и разширение на  пешеходна  зона:

   

 


 Проект за обновяване и благоустрояване на  парк "Юкя"


 

 

Проект за рехабилитация на ВиК - мрежите в град Търговище по ОПОС:

 

 

  

 


 


 

Идеи за функционално интегриране на бившия военен терен на 45 тутраканска корпусна артилерийска бригада в границите на град Търговище:

 

 


 

План за действие за устойчива енергия (ПДУЕ) на Община Търговище, изготвен в рамките на ангажиментите по подписано Споразумение на кметовете (Covenant of Mayors) с централен офис в гр. Брюксел:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

НОВО В САЙТА

График за почистване на улични дъждоприемни шахти на територията на гр. Търговище - изтегли

Правила за прием в детските градини в община Търговище 2015 г. - изтегли

Правила за ползване на базата за отдих и спортен риболов на яз. "Пресиян" , община Търговище - изтегли

Заповед за извеждане на домашните любимци - кучета, на разходка - изтегли


 

На основание чл. 97 от ЗПФ съобщаваме, че с Решение №3 от Протокол №48/12.02.2015 г. е приет  бюджетът на Община Търговище за 2015 г. от Общински съвет - Търговище, който е публикуван на 24.02.2015г. тук, в официалния сайт на местната администрация.

 


 

Заповед за определяне районите за организирано сметосъбиране и сметоизвозване в община Търговище през 2015 г. -

изтегли

  


Обява за приемане на български граждани в доброволния резерв, срок до 19.06. 2015 г. - изтегли


Заповед за отмяна на защитните мерки по отношение на птичия грип - изтегли

Заповед за забрана пашата на селскостопански животни в горски територии - изтегли

Заповед за осигуряване на пожарна безопасност - изтегли


Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2015 г. - изтегли

Общинска програма за закрила на детето 2015 г. - изтегли

Общински план за младежта 2015 г. - изтегли

Общински план за интегриране на ромите 2015 - 2020 г. - изтегли


Отчет на Община Търговище във връзка с изпълнението на Годишния план за младежта 2013 г. - изтегли

Таблица

 


 ОТЧЕТ НА  МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ  - изтегли 2011 г изтегли 2012 г., изтегли 2013 г., изтегли 2014 г.

 


 

СТРАТЕГИЯ
за управлението и разпореждането с общинска собственост
за периода 2012 – 2015 г. 

 

                                                  /повече информация в раздел "Икономическо развитие" - "Проекти и програми"/

 


                                                  Стратегия за развитие на социалните услуги в община Търговище 2011 - 2016 г.

 


 

 
  Програма за опазване на околната среда на община Търговище 2009 - 2014 
  За теглене

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
нагоре | назад | за печат

(C) 2006-2007, Всички права запазени - Община Търговище
Последно обновление: 2009-11-05 11:15
Web Design & Programming : stesoft@gmail.com
bogo@3soft-bg.com