TARGOVISHTE.BG НАЧАЛО | КОНТАКТ | ФОРУМ | КАРТИ |

ЛОКАЛНО ТЪРСЕНЕ
T A R G O V I S H T E * * * M U N I C I P A L I T Y

Четвъртък, 29 октомври 2020 /
Добре дошли в официалния сайт на Община Търговище !!!
0601 68 612 - "Горещ телефон" за въпроси, предложения, жалби, проблеми по специфични теми, сигнали за нарушения /8.00-12.00 часа и 13.00 – 17.00 ч. в работен ден/
0601 68 646 - Телефон за корупционни сигнали
0601 6 35 85 - Дежурен в Общинския съвет за сигурност /денонощно/.
 
 
ПРЕБРОЯВАНЕ 2021
Частични избори за кмет на кметство на 27 септември 2020
COVID-19
АКТУАЛНО
Публични дискусии / Публично обсъждане
 
Седмичен културен календар
 
 
Интерактивна карта с ГИС функционалност на общия устройствен план на Община Търговище
Цялостна схема за разполоагане на преместваеми обекти и съоръжения за първа зона - централна градска част
 
 
 
НОВИНИ

21 дейци на културата, науката и изкуството с награди от Община Търговище


21 културни дейци, учители, ученици и състави от Търговище са отличени с годишните награди за образование и наука, култура и изкуство на Община Търговище. Наградите трябваше да бъдат връчени на официална церемония по повод Деня на народните будители, но тя бе отменена заради усложнената епидемична обстановка.

Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката на общината, а номинации можеха да бъдат отправени от граждански организации, съюзи и институции, работещи в сферата на образованието и културата.

В категорията „Сценични изкуства“ носителите на наградата са трима. Това са режисьорът Денислав Янев, актьорът Христо Златанов и вокалният педагог Светла Стаменова.

Павлинка Белева е отличена в категорията „Изящни изкуства“. Дипломът се връчва за приноса й в изобразителното изкуство и популяризиране на творчеството на проф. Никола Маринов.

Наградата за литература и публицистика получава Йорданка Донева – автор на множество книги и публикации, посветени на хоровото изкуство.

Центърът за младежки дейности и инициативи печели отличието в категорията „Мениджмънт и администрация на културата“.

Величка Иванова е отличена в категорията „Културно и историческо наследство“. Призът е за приноса й в издаването на юбилеен сборник, посветен на дейността на фолклориста Елена Василева.

Театралното студио към ОНЧ „Напредък – 1864“ – Търговище е носител на наградата в категорията за самодейно творчество.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата е отличена Десислава Станкова, основател и ръководител на Музикална школа „New voices“.

Наградените в сферата на образованието и науката са педагози, ученици, колективи на учебни заведения. В категорията „Предучилищно възпитание“ отличени са Ирина Стоянова и Айтен Ахмедова - старши учители в ДГ № 11 „Звънче“. В категорията „Начален етап на средното образование“ е наградена Любомира Долапчиева - старши учител в І СУ „Свети Седмочисленици“. Ванушка Жекова, старши учител по български език и литература и немски език в І ОУ „Христо Ботев“, е отличена в категорията „Прогимназиален етап на средното образование“. За гимназиален етап на средното образование е отличена Росица Станкова - старши учител по история, география и предприемачество в І СУ „Свети Седмочисленици“.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието е отличена Полина Кожухарова – главен учител по философия във ІІ СУ „Проф. Никола Маринов”.

В категорията „Педагогически колектив“ награди получават ДГ №1 „Веселушко“ и II СУ „Проф. Никола Маринов“.

4 ученици получават грамоти за своите постижения в сферата на образованието и спорта. В хуманитарната област е наградена Сандра Радева, ученичка в 7 „б“ клас в I ОУ „Христо Ботев“. В природо-математическата област грамоти получават Християна Калбурджиева, 11 „а“ клас в І СУ „Свети Седмочисленици“ и Десимира Димитрова, ученичка в 12 „б“ кл. във ІІ СУ “Проф. Никола Маринов”. За постигнати високи резултати в състезания по спортна борба е отличен Сали Салиев, ученик в 10 „а“ клас в Спортно училище „Никола Симов“.

Всички отличени ще получат своите награди по пощата или лично, в Община Търговище.


2019-01-16
Кметът на Търговище направи публичен отчет за третата година от мандата си
2020-10-28
Ремонтират сградата на Ансамбъл „Мизия“
2020-10-29
21 дейци на културата, науката и изкуството с награди от Община Търговище
2020-10-26
Близо 1300 именици празнуват на Димитровден в община Търговище
2020-10-23
200 нуждаещи се от община Търговище ще получават топъл обяд до края на годината
 
 
нагоре | назад | за печат

(C) 2006-2007, Всички права запазени - Община Търговище
Последно обновление: 2009-11-05 11:15
Web Design & Programming : stesoft@gmail.com
bogo@3soft-bg.com