Да изчистим България заедно 2017 г.

 

 

 

 

78 тона отпадъци събра Търговище в деня на националната кампания за почистване.

 

Над 78 тона отпадъци са събрани при кампанията за почистване на Търговище на 16 септември. Това са окончателните данни за всички населени места от общината, на база предадени количества в регионалното депо.

 

Общо 76 фирми, училища, пенсионерски клубове, детски градини, ведомства и други участваха в акцията  в Търговище. Регистрираните доброволци са 4 973.  Те са отчели почистване на 309 точки. 

 

Събирането на отпадъци, премахването на стари растения и облагородяването на обществените пространства продължава и извън кампанията. Днес 50 жители на село Дралфа са създали организация за чистене на селото. До края на тази седмица отделни групи към читалища и клубове продължават да работят с доброволен труд в населените места.

 

 

 


                                                   

 

 

 

                              Кампания по почистване и на Търговище на 16 септември

 

 

 


 

На 16 септември Община Търговище отново се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно”.

За 7-ма поредна година училища, пенсионерски клубове, фирми и учреждения ще участват в почистването на обществени и жилищни зони в града и селата. Особено внимание ще бъде отделено на входно - изходните артерии на населените места, парковите зони и местата за отдих, спорт и игри на децата.

Община Търговище ще осигури чували и ръкавици на всички, които се включат в организираната кампания. За целта заявки се приемат на телефони: 0601/ 6 86 58;  0601/ 6 86 86 и 0882 100 612.

Създава се и организация за извозване на събраните количества. Чувалите трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци.  За извозването им на разположение е телефонът на БКС – Търговище: 0601/ 6 22 69.

Община Търговище апелира всички граждани и организации да се включим в кампанията „Да почистим България заедно”, за да направим и нашия град по-чист и приветлив.

 

 

 


 

                                                                               Да изчистим България заедно 2016 г.

 

255 тона отпадъци бяха почистени в Търговище

 

 

 

255, 440 тона е количеството на депонирани отпадъци след кампанията „Да изчистим България заедно” в Търговище. Броят на почистените места е 278 с обща площ 956 хил. кв. м.

 

Това сочат окончателните данни след приключване на кампанията. Според тях общият брой на доброволците в Търговище е около 3900 души.

 


 

Близо 3 800 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

(информация към момента)

 

 

 

Кметът д-р Дарин Димитров и служителите на администрацията почистиха от отпадъци участъци от парка „Борово око” - около езерото, стадион „Димитър Бурков” и прилежащите площи около тях.

 

По-късно през деня д-р Димитров проведе среща с директора на

Държавното горско стопанство в Търговище инж. Васил Василев и екипа му и посети защитената местност „Божур поляна”.

 

    До 16 часа на 4 юни 2016 г. в Търговище са се включили близо 3800 доброволци. Сред тях са над 100 фирми, ведомства, училища и детски градини.

 

Регистрираните обекти в кампанията са общо 251 на площ от 893 хил. кв. м. на територията на община Търговище.

 

Освен защитени местности днес бяха почиствани и зони със специално значение за биологичното разнообразие, зони за отдих, детски площадки и междублокови пространства.

 

Посочените данни не са окончателни и ще бъдат актуализирани след приключване на кампанията.

 

  

 


 

 Списък на участниците в кампанията "Да изчистим България заедно" 2016 - изтегли

 


 

                                                              „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” 2016

 

Служителите на общинската и областната  администрация в Търговище ще почистят парк „Борово око” в  рамките на  националната кампания „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group на 4 юни 2016 г. Началото на кампанията е 9.00 часа в събота.

Желаещите могат да изберат място за почистване сред защитените територии - „Игликина поляна” – местност „Кайрака”, „Божур поляна” – в землището на с.Стража и с.Вардун, „Урумово лале” – в землището на с. Пайдушко, „Баба Конду” – с.Братово, крепостта „Мисионис”.

Сред зоните със специално значение за биологичното разнообразие са „Дервентска пещера” – с.Пролаз, „Коня и водопада” – местност „Боаза”.

Обект на почистване са и зоните за отдих, спортни площадки, алеи и паркове, като „Борово око”, „ Роден кът”, „Юкя” и Боровец”, екопътеки и вилни зони.

В кампанията е включено още почистване на градските зони и селата, улици, квартали, детски площадки в междублокови пространства, самите пространства, училища, райони около пенсионерските клубове.

Повече информация и записване за участие в националната кампания „Да изчистим България заедно” - на телефони 0601 6 86 58 и 0882 100 612 в Община Търговище.

 

 


 

                                                                         С П И С Ъ К

НА ОБЕКТИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ  В КАМПАНИЯТА

 

 „ ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” 2016 ГОДИНА